L E S E N C E M A J O R

Tippek a környékről

Fedezze fel a Balaton-felvidék nyújtotta csodákat!

A gyönyörű Balaton-felvidék ezer arca, a magyar Toscána, rengeteg felfedezni való csodát rejt

Lesence Major a Badacsony lábánál fekszik az északi part egyik legszebb részén. Az év egészében rengeteg program, kulináris élvezet, bor kóstolás és szabadtéri program közül tudnak választani, ezzel téve felejthetetlenné az itt töltött időt. Próbálunk segítséget nyújtani, ötletet adni, a rengeteg lehetőségből, de az igazi felfedezés Önre vár!

a

Sport & Fitness lehetőségek

– Lovaglás
– Kerékpározás, Balatoni kör
– Kirándulás
– Golfozás
– Termál fürdők
– Outdoor roller-blading
– Tennis

Káptalantóti piac

– Hetente vasárnap, 15 km távolságban a 77-es úton haladva (nyitva szombaton és vasárnapon reggel 8 és 12 óra között)
– Híres termelői piac a Káli-medence szívében
– Kézmővesek, helyi termelők portékái, régiségek és egyéb csecse-becsék kaphatóak

a

Gyerek programok

– Veszprémi állatkert
– Strandok, balatoni fürdőzés (Révfülöp, Keszthely, Csopak)
– Sobri Jóska kalandpark
– Brázay Kalandpark
– Tihanyi Kaland-Sziget
– Szigligeti, Sümegi Vár
– Fövenyesi kertmozi

 

Helyi látnivalók

– Bor túrák
– Folly Arborétum és borászat
– Káli-medence
– Szigligeti vár
– Dörgicsei Levendula Major
– Balaton Ballooning Cserszegtomaj
– Szigligeti, badacsonyi, keszhelyi hajóállomás

– Bakonybéli erdei kirándulás
– Tapolcai tavasbarlang
– Szentgyörgy-hegy

City Tours

Nullam a neque dignissim, lectus non auge elementum. Donec in sapien quis ante vesti bulum. In accumsan erat sed euismod orci.

a

Orvosi ügyelet

Orvosi ügyelet Tel.: 104, 06-88/412-104, 0687/511-083 (Országos Mentőszolgálat (mentésirányítás)). orvosi ügyelet helye : Tapolca Ady E. u. 1-3.(a kórház udvarán található épület) Ügyeleti idő: hétköznap: 16h -másnap reggel- 8h hétvégén, ünnep,-és munkaszüneti napon: 24 órán keresztül Gyermekorvosi ügyelet: Tel.: 104, 06-88/412-104, 0687/511-083 (Országos Mentőszolgálat (mentésirányítás)). Gyermekorvosi helye : Tapolca Ady E. u. 1-3.(a kórház udvarán található épület) Ügyeleti idő: hétköznap: 16h -másnap reggel- 8h hétvégén, ünnep,-és munkaszüneti napon: 8.00-12.00

Vészhelyzeti telefonszám: 104

A KÖZELBEN

Kapolcs

1091-ben a kunok Kapolcs vezérrel az élükön betörtek Erdélybe, I. László és serege azonban megállította a támadókat, Kapolcs vezért pedig megölték. A kor szokásai szerint a legyőzöttek élve hagyott, letelepített tagjai a vezérről nevezték el településüket, így Kapulch falu nevét már egy 1092-es pannonhalmi apátsági levél említi. A XIII. századtól már királyi kamarásokat, hercegi tálalókat, királyi jobbágyokat találhatunk Kapolcson, ám a török kor pusztításai és a pestis megtizedeli a lakosságot. A XIX. századra Kapolcs már 700-800 lelkes községgé növekedett, fejlett malomiparral és kézművességgel. Ezt az időszakot elevenítik fel a Művészetek Völgye rendezvénysorozat művészei, kézművesei és iparosai minden év július végén augusztus elején.

Badacsony

A Tapolcai-medence a szélén feltörő bazalthegyekkel az ország talán legváltozatosabb táját alkotják. Tartalmas kirándulásra ad alkalmat a Balaton-felvidéki Nemzeti Park által kialakított tanösvény, amely körbevezet a hegyen, és magyarázó táblákkal hívja fel a figyelmet az érdekes látnivalókra.

Keszthely

A gyönyörű barokk épület az ország harmadik legnagyobb kastélya, igazi főúri palota. Az épületben 101 helyiség található és falai között működik a Helikon Múzeum. A városban megtekinthető a Balaton Múzeum, a Babamúzeum és a Marcipán Múzeum.

www.keszthely.hu

Hévíz

A közel 5000 állandó lakost számláló város Keszthely közelében Magyarország legismertebb gyógy- és idegenforgalmi központja. A 44 400 négyzetméter vízfelületű tó a világ legnagyobb meleg vizű, tőzegfenekű gyógytava. A gyógyvíz a mintegy 38 méter mélyen lévő forráskráterből tör fel, átlagos nyári hőmérséklete 33-35 °C, de télen sem süllyed 23 °C alá, ezáltal egész évben fürödni lehet a szabadban.

Szigliget

A Badacsony közvetlen nyugati szomszédságában elterülő 1000 lélekszámú község a Balaton magasabb vízállása idején sziget volt. Területe ma is félszigetként nyúlik a tóba. Kevés hely van Magyarországon, melyet a természet ennyi szépséggel ajándékozott meg. Továbbá megtekinthetjük a 730 éves Szigligeti várat, az Esterházy-kastélyt és kellemes gyalog- kerékpártúrát tehetünk.

Tapolca

Bájos kisváros egyedülálló látnivalókkal A Tapolcai-medence névadó városának első számú látványossága a tavasbarlang. A nem mindennapi látványosság megtekintése után érdemes egy rövid sétát tennünk a szépen rendbe hozott Hild-díjas városközpontban. Séta a városban A Fő tértől nem messze találjuk az egyedülállóan szép Malom-tavat, bájos házai között megkapó látványt nyújt a régi vízimalom, hatalmas kerekével a szomorú füzek övezte patakparton. A malomban jelenleg a Hotel Gabriella várja az éhes és fáradt vendégeket. A szálloda mellett végig sorjáznak a tóparton a különböző színvonalú vendéglátóhelyek, nyáron a tavon színpad is van, gyakori , főleg zenés programokkal. A tóban és a patakban nagyra nőtt aranyhalak élnek a gyerekek nagy örömére. 2016 óta díszíti a Malom-tó melletti hangulatos lépcsősort Varjas Judit tapolcai iparművész szemet gyönyörködtető alkotása, a rövid időn belül rendkívül népszerűvé vált Halas Lépcső.

    Join our weekly Newsletter