L E S E N C E M A J O R

LESENCE MAJOR - EGY CSIPETNYI BADACSONY

Lesence Major

Egy nap a Majorban

L

esencetomaj története a Lesence patakkal szorosan összefonódott az évszázadok alatt. Az évszázadok múlnak, de az élet, a nyugodság, a finom borok készítése folyamatos. Balaton északi parjának mikroklímája, a szőlők a levendula mezők illata az olaszországi Toscana hangulatát idézi. A Major ezt a nyugodságot, magyar vidék nyújtotta eleganciát nyújtja, ahol a vendégeink a nálunk töltött idő alatt megízlelik a helyi finomságokat, borokat a Gubacs Malom több évszázados falai között. Hogy is telik egy nap nálunk?

"Az ablakunk alatt csörgedezett a patak, a levegő csodás. Aki egy kicsit ki akar szabaduni abból a malomkerékből, amiben nap mint nap mozog tökéletes helyszín."

Tünde H.- vendégünk Budapestről

R

eggel madárcsicsergésre ébreszt a hajnal, a kényelmes, paplan alá is besüt a felkelő nap fénye. Aki korán kelő, még láthatja a Lesence-patak párás levegője harmatot szór a fűszálakra Bőséges reggelivel várjuk vendégeinket a Malom épület vidéki eleganciát tükröző étkezőjében. Finom kávé illata lengi be az étkezőt míg finom, széles választékú reggeliben a helyi termelők által az alapanyagokba beletett szeretet és gondoskodás köszön vissza,.

M

iután jól laktunk elindulhatnak felfedezni a környéket, akár a Káptalantóti piacot ahol kézmővesek, helyi termelők portékái, régiségek és egyéb csecse-becsék kaphatóak, Badacsony nyújtotta csodákat, de a Káli-medence is néhány kilométerre található.

P

ersze nem fontos egész nap járkálni, hiszen a Majorban egész nap el tudja foglalni magát pihenéssel. Egész nap lustán feküdve a kerti bio tó partján, sőt meg is mártózhat, hiszen a tó bió rendszerének köszönhetően természetes tisztaságú fürdő tó melyben egész nap pancsolhatnak a felnőttek, gyerekek egyaránt.

H

a már perzsel a nap, akkor sem fontos feladni a pancsolást. A Major wellness részlegében fedett fürdőmedence, jakuzzi, finn szauna várja vendégeinket télen-nyáron egyaránt. Tökéletes, nyugodt oázis, ahol kipihenhetik a hétközbeni rohanást.

A

kik inkább az aktív kikapcsolódás hívei azoknak rengeteg lehetőség adott a környéken.Lehetőség van lovaglásra, kerrékpározásra, Balatoni kör útvonalain, badacsonyi kirándulásra, golfozásra vagy a közeli termál fürdők látogatására. Felsorolni is nehéz a sok programot. És persze a Balaton strandjai is néhány percre találhatóak!

a

Comments